......................

Friday, July 2, 2010

Tutorial Tudung ala butik

Mahu bergaya tudung ala-ala butik? siti pernah survey di butik-butik tudung ada yg design ala-ala begini , cuma siap tinggal pakai je harge RM200++ heee

Jom tengok step-by-step



a. First skali, anda memerlukan inner , bleh juga pakai tudung ala ariani Saiz "S" dan dimasuk kan kedalam baju



b.Untuk membuat tudung gaya bergini, perlukan shawl yang lembut dan nipis (^^) Aflah Tudung ada jual tudung pelangi ni.




c. Mula-mula simetri kan shwal ditengah-tengah kepala.

d. Kemudian Pinkan (guna peniti je :P)









e/f. Secara kemas lilit kan shwal satu pusingan. (mcm yang biasa pakai shawl kn)








g/h. Lilit secara kemas dan rapi (^^)
Kemudain bawakn lebihan shawl ke hadapan.









i. Pinkan dibahagian (seperti dalam gambar) supaya tidak Shawl terletak dan tidak lari.

j. kemudian lilit kan sekali seperti siti tunjukkan pada gambar






j. Pinkan ditengah tengah (seperti di a) dan juga dibelakang.

k. Kemudian kemaskan kiri dan kanan tudung dan pinkan :)







i/m. Dengan menggunakan brooch (siti prefer yang panajang dan sederhana)mengikut ropolan tudung pinkan secara bertingkat.









siap, kemas dan cantik (^^) selamat mencuba

1 comment:

  1. cantik.. suke sangat... selalu nak wat mesti x jadi.. tq... muahh2

    ReplyDelete